viernes, 9 de noviembre de 2012

La insensibilitat social d’aquest Govern





He llegit a la premsa que, de cara a l’any que ve, el Govern cobrarà 20 euros a les persones que sol·licitin, de forma voluntària, la revisió del seu grau de discapacitat o de dependència com a passa prèvia per poder rebre ajudes per part de  l’administració, així com també hauran de pagar la mateixa quantitat els nous discapacitats o dependents i totes aquelles persones que, per mor d’haver empitjorat la seva situació, demanin voluntàriament una revisió del seu expedient. Aquestes mesures estan previstes en la llei de pressupostos de la comunitat autònoma per al 2013, i per tant es tracta d’una iniciativa que atacarà directament els interessos d’aquest col·lectiu en un parell de mesos.

És molt mal d’entendre que uns governants demostrin aquesta insensibilitat davant un grup de persones que, a més de patir una discapacitat o de trobar-se en una situació de dependència que condiciona la seva vida diària, a més veuen com se’ls penalitza econòmicament per simple fet de demanar a l’administració que acrediti la seva situació de vulnerabilitat.

Per moltes raons pressupostàries que vulgui posar damunt la taula aquest govern a l’hora de justificar aquesta decisió, es fa molt difícil d’acceptar que s’incrementi el capítol dedicat a pagar als alts càrrecs mentres s’incrementa la pressió als sectors més castigats de la societat. Per tant, pens que únicament un govern totalment insensible al sofriment de les persones pot adoptar mesures com aquestes. Jo ha va dir el clàssic: quan un govern comença essent dèbil amb els miserables, acaba essent miserable amb els dèbils.

No hay comentarios:

Publicar un comentario