viernes, 26 de julio de 2013

Dol per Sant Jaume




La tragèdia ferroviària de Santiago de Compostel·la ha tret de la primera línea informativa una setmana carregada d’esdeveniments judicials d’una gravetat immensa per al nostre autogovern. Els esdeveniments enregistrats des del passat dilluns al voltant de la presó de Palma, el seu anàlisi i les seves repercussions per a la societat illenca, han quedat sobtadament esborrats davant la magnitud del drama viscut el dissabte de Sant Jaume a Galícia, amb prop de 80 morts i més d’un centenar de ferits.

A vegades -massa sovint, per desgràcia- els politics ens pensam que la nostra tasca és el centre del món i que tot dóna voltes en torn a la política. Aquest excés de protagonisme és, en bona part, el culpable de l’altíssim grau de desafecció que demostren els ciutadans envers els seus responsables polítics. I llavors, un dia qualsevol, el dolor i la tragèdia de persones normals, ciutadans amb cara i ulls, reclamen el seu espai informatiu amb vuitanta taüts escampats damunt les vies del tren; i quan això passa, els politics hem d’ésser els primers en aixecar la nostra veu per expressar el nostre condol pels morts i la nostra solidaritat als supervivents, perquè davant el sofriment humà no hi pot haver-hi espai per a res més.

Una solidaritat com la què han demostrat els ciutadans gallecs, que s’han bolcat en la tasca de socórrer els ferits i atendre els familiars, donant una lliçó cívica i un exemple extraordinari de calidesa humana i de capacitat de sacrifici davant un fet luctuós que ha capgirat les seves vides. Comprenc perfectament que Mariano Rajoy digui que avui es el pitjor Sant Jaume de la seva vida. Jo mateix, que havia de fer festa avui, tampoc no ho podré oblidar fàcilment...

No hay comentarios:

Publicar un comentario