lunes, 15 de julio de 2013

Rajoy i el cas Bárcenas



Mariano Rajoy té un problema greu amb l’ex-gerent del Partit Popular Luis Bárcenas; un problema que ha deixat que es faci més gros a força de no obrir la boca, pensant que així l’enrenou mediàtic i judicial s’esvairia poc a poc. Però les coses no han sortit com volia el President, què ara veu com l’embolic creix enmig de demandes d’explicacions públiques i fins i tot d’exigències de dimissió, just quan només duu un any i mig al poder i quan les coses sembla que comencen a pintar una mica millor en el terreny econòmic.

No és una bona noticia per a ningú que el màxim responsable del govern central es trobi entre l’espasa i la paret per mor de les acusacions fetes -no ho oblidem- per un presumpte delinqüent que es troba a la presó sense fiança. Amb aquestes coses hem d’anar molt alerta i ésser prudents; l’experiència recent ens indica que hi ha acusacions sense fonament que poder destruir la reputació d’una persona sense possibilitat de redempció, encara que es demostri la seva innocència. Per això pens que no es pot acusar Rajoy sense proves i que les què venen de Bárcenas s’han de collir amb pinces. Ara bé, dit això, el que ha de fer el President del govern és donar totes les explicacions necessàries per tal que l’ombra de sospita que l’ex-gerent projecta damunt ell -i del seu govern, de retruc- quedin suficientment aclarides. No vull entrar en cap tipus de procés de linxament mediàtic, polític o judicial de Mariano Rajoy ni de ningú, però li vull demanar que, per bé de tots, no s’amagui més i que expliqui la seva versió dels fets. Ni linxaments, ni silenci, ni impunitat; només transparència i sentit de la responsabilitat...

1 comentario:

  1. Article molt ponderat. L'enhorabona. Cal no ser demagog ni populista. En temes com aquest cal deixar la justícia treballi, més que optar per la temptació del linxament públic.
    S'ha de dir que en Rajoy, però, fa mal a la política. Les rodes de premsa amb pantalles de plasma és d'un perfil molt baix. Aquesta manca de coratge polític li pot passar més factura que qualsevol ball de sobres.

    ResponderEliminar