lunes, 16 de septiembre de 2013

Demagògia presidencial



José Ramón Bauzá ha tornat a posar damunt la taula el tema del “ERE per a polítics” que ja va insinuar fa uns mesos, demostrant de bell nou la seva extraordinària capacitat per caure dins la demagògia més barata. El simple fet que utilitzi una expressió laboral per referir-se als representants dels ciutadans dóna una idea del seu concepte tant banal de la tasca que duen a terme els càrrecs electes, als què ell vol comparar amb uns treballadors més que es poden acomiadar en temps de crisi, demostrant quina és la seva visió -buida i simplista- de la democràcia representativa.

Possiblement el President creu que amb aquests propostes populistes es guanyarà el cor (i el vot) de molta gent desencantada amb la seva classe política. És possible que ho aconsegueixi a curt termini, però a la llarga està fent un dany terrible a l’autogovern que ell hauria d’ésser el primer en defensar. Que també reclami aquesta mesura per a les Corts Generals demostra igualment el seu messianisme, com si fos el líder ungit que ha de reconduir la democràcia segons els seus particulars (i discutibles) punts de vista.

En uns moments en que l’amenaça de la recentralització s’estén per tot arreu, impulsada des de Madrid, tenir un president que demana buidar de contingut la cambra parlamentària illenca no és tan sols una desgracia, és la constatació de que el pas de José Ramón Bauzá per la presidència del Govern de les Illes Balears està essent letal per a la nostra terra...

No hay comentarios:

Publicar un comentario